به گزارش سلامت نیوز، دکتر پیمان صالحی، متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری در مطلبی نوشت:
پریاپیسم چیست؟
نعوظ دائم یا پریاپیسم ، نعوظی دردناک است که بیش از چهار ساعت ادامه می یابد اما همراه با برانگیختگی جنسی نیست و از طریق انزال خاتمه نمی یابد. پریاپیسم یک بیماری اورولوژی اورژانسی است و اگر بلافاصله به پزشک مراجعه نشود ممکن است فرد دچار ناتوانی جنسی دائمی شود.
علائم پریاپیسم چیست؟
- نعوظی که بدون تحریک ایجاد شده و بیش از4 ساعت به طول بیانجامد
- سفت بودن تنه ی آلت تناسلی و نرم بودن قسمت سر آن
- درد در آلت تناسلی
علل ایجاد پریاپیسم چیست؟
- کم خونی داسی شکل
- برخی داروهای ضد افسردگی و داروهایی که برای اختلال های عصبی و اختلال نعوظ تجویز می شوند
- آسیب ایجاد شده در نخاع یا اندام های تناسلی
- مسمومیت با کربن مونوکسید
- مواد مخدری چون ماری جوانا و کوکائین
برای معالجه بیماری پریاپیسم، یک متخصص ارولوژی یک سوزن را در قسمت آلت تناسلی وارد کرده و خون انباشته شده در آلت را خارج می کند.
شکستگی آلت چیست؟
شکستگی آلت یکی از بیماری های اورژانسی اورولوژی است. شکستگی آلت وقتی رخ می دهد که به آلت مرد هنگام نعوظ فشار زیادی وارد شود و سیلندرهای پر خون درون آن خم شود.
علائم شکستگی آلت چیست؟
- صدای تق مانندِ شکستگی
- خاتمه ناگهانی نعوظ
- درد در آلت
- شل شدن ناگهانی آلت
- تورم و کبودی شدید آلت
- ادرار خونی یا حتی گاهی اوقات خروج خون خالص از مجاری ادرار
علت شکستگی آلت چیست؟
بیشترین علل گزارش شده برای شکستگی آلت، حرکت نابجا حین رابطه جنسی یا خود ارضایی بوده است. یکی دیگر از علل های آن گرفتن قولنج آلت هنگام سفتی صبحگاهی می باشد.درمان این بیماری شامل جراحی فوری برای بستن پارگی در محل پارگی آلت تناسلی مردان است.
پیچش بیضه چیست؟
پیچش بیضه یکی دیگر از اورژانس های های اورولوژیست که در صورت عدم مراجعه فوری به پزشک منجر به آتروفی یا خشک شدن بیضه می شود. در این صورت بیضه های فرد باید برداشته شوند. این بیماری در اثر پیچیده شدن رگ های خونی درون بیضه ایجاد می شود که خون رسانی به بیضه را کاهش داده و منجر به تورم و درد شدید در آن ناحیه می شود.
علائم پیچش بیضه چیست؟
علائم این بیماری عبارتند از:
- درد ناگهانی و شدید در کیسه بیضه
- تورم در کیسه بیضه
- درد در شکم
- تهوع و استفراغ
- درد هنگام ادرار
- تب
- سرگیجه
- خون در مایع منی
درمان پیچش بیضه معمولاً جراحی است. بهترین زمان برای عمل جراحی در طول 6 ساعت اولیه پس از شروع درد و بروز علائم می باشد. تاخیر در این زمان احتمال عواقب جبران ناپذیر را افزایش می دهد.
احتباس ادراری حاد چیست؟
احتباس ادراری حاد به ناتوانی تخلیه ی ارادی ادرار گفته می شود در این شرایط ادرار در مثانه حبس می شود و حتی اگر مثانه فرد کاملا پر باشد او قادر به تخلیه آن نیست. این شرایط اورژانسی محسوب می شود و نیاز به مراجعه فوری به پزشک است.
علائم احتباس ادراری چیست؟
- درد شدید و ناگهانی در قسمت پایینی شکم
- احساس فشار و درد در مجاری دفع ادرار
- احساس نیاز به ادرار اما ناتوانی در دفع
پس از مراجعه فوری به پزشک. ضروری ترین اقدام تخلیه مثانه با سوند می باشد
گانگرن فورنیه یا قانقاریای فورنیه چیست؟
گانگرن فورنیه یکی دیگر از اورژانس های اورولوژی است. این بیماری یک نوع بسیار پیشرونده از خوره است که گسترش یافته و دستگاه تناسلی را تخریب می کند. گانگرن فورنیه یک اورژانس ارولوژیست و حتی در نیمی از مواقع ممکن است به مرگ فرد منجر شود. بیمارانی که از دیابت، الکل، سرکوب سیستم ایمنی یا سایر عفونت ها رنج می برند؛ بیشتر در معرض این بیماری هستند.
درد شدید کیسه بیضه و آلت تناسلی ، مرگ بافت و قرمزی در ناحیه آسیب دیده از علائم این بیماری می باشند.
درمان این بیماری، برداشتن بافت آسیب دیده طی عمل جراحی است.
پارافیموز چیست؟
پارافیموز، اورژانسی اورولوژی مختص مردان ختنه نشده است. در پارافیموز پوست ناحیه ختنه گاه در سر آلت گیر می کند و نمی تواند به جای اول خود باز گردد. در نتیجه ی این عارضه جریان خون در این ناحیه کاهش می یابد. بنابراین نیاز به مداخله ی فوری است.
درمان این بیماری، اگر زود اقدام شود، شامل جا اندازی دستی بافت ملتهب می باشد. گاه برای رفع تورم پزشک با یک سوزن خون داخل آلت را خارج می کند.
نظر شما